Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Tema 1: Kampen mot arbetslivskriminalitet, Tema 2: Idrott som yrke

Tema 1: Kampen mot arbetslivskriminalitet, Tema 2: Idrott som yrke

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden 8/2024
Tema 1: Kampen mot arbetslivskriminalitet, Tema 2: Idrott som yrke

Foto: Fayme Alm

Ordning och reda på bollplanen och bygget

Denna gång har vi två teman: Kampen mot arbetslivskriminalitet och idrott som yrke. Vi trodde de var väldigt olika. Men det finns skärningspunkter även där.

pic

Bygget der alt går rett for seg - om ikke EU-reglene setter stopp for det

Når det nye regjeringskvartalet i Oslo reises skjer det ved hjelp av arbeidere med ordnede lønns- og arbeidsforhold. Det sørger blant annet det omdiskuterte innleieforbudet for.

pic

Nära nordiskt-baltiskt samarbete mot arbetslivskriminalitet

Arbetslivskriminalitet är ett växande problem som kräver gränsöverskridande samarbete mellan nationella myndigheter och mellan länder. I flera år har det pågått en nordiskt-baltiskt samarbete kring arbetslivskriminalitet. I januari 2025 formaliseras det på initiativ av Nordiska Ministerrådet.

pic

Skærpet kurs mod social dumping og hvidvask

Lovstramninger og sagsanlæg skal stoppe samarbejde mellem bander og advokater om hvidvask og social dumping.

pic

Säkerhetsfrågor driver på politiska ändringar i Norden och EU

Sverige har fått en ny arbetsmarknadsminister, Danmark har upprättat ett nytt departement för civil säkerhet och beredskap och Finland fick en av sex verkställande viceordförande i EU-kommissionen.

pic

Lage er skitrener på fulltid – vil ikke jobbe til han stuper

Lage Sofienlund er langrennstrener med suksess. På veien dit har han mer enn én gang spurt seg: «Er det et yrke å være trener?»

pic

Udlever drengedrømmen på de færøske fodboldbaner

Mikkel Dahl har spillet imod verdensstjerner som Ivan Perisic, han har vundet mesterskabet, pokalfinalen og har rekorden for flest ligamål. Det har han gjort med en klub, som han aldrig havde hørt om før han blev 27 år gammel: Havnar Bóltfelag i Færøerne.

pic

Fotballproff: Krever mer enn bare å spille ball

Santeri Väänänen (22) fra Finland er profesjonell fotballspiller i norske Rosenborg ballklubb. Hverdagen som fotballspiller er ganske så lik, uansett hvilket land man spiller i, mener han.

pic

Idrotten som positiv kraft för att komma ut i jobb

Utmaningen för Idrottsföreningar är att attrahera dem som ännu inte blivit engagerade. Särskilt dem som behöver stöd på vägen mot ett hälsosammare liv och vill bli mer delaktiga i samhället. Det handlar om mer än muskler.

pic

Høy bedriftsidretts-deltakelse på Island

I de fleste nordiske land er bedriftsidretten organisert av egne forbund. På Island skjer det gjennom den offentlige idrettsseksjonen ved Islands olympiske komité og idrettsforening. Deltakernivåene har vært gode, og bedrifter opplever stadig flere fordeler når de øker.

pic

Röda arbetare med vita segel

Idrott och politik hänger ihop i Finland. I mer än hundra år har det funnits dubbla idrottsorganisationer, för vänster- och högerfolk. Nu söker Arbetarnas Idrottsförbund AIF sin roll i framtiden, när allt färre räknar sig som arbetare och klassindelningen minskar.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment